Madagaskar

Madagaskar is een van de meest bijzondere eilanden bekend. Naast de schitterende flora en fauna worden er ook prachtige stenen gevonden op dit eiland. Misschien wel de mooiste stenen op de wereld. Benieuwd naar onze ervaringen in Madagaskar?

Lees verder

Verzorging van Edelstenen

We krijgen veel vragen over hoe wij de stenen verzorgen, hoe de stenen het langste mee gaan en wat nu eigenlijk de beste manier is om de stenen te reinigen.

Lees verder

Amethist… wist u dat?

Veel mensen kennen Amethist en weten dat Amethist werkt tegen hoofdpijnen. Maar Amethist is zo veel meer.

Lees verder

Hoe vindt je de beste steen of cadeau voor je dierbare?

Stel je eens voor, je bent op zoek naar een bijzonder cadeau voor die ene speciale persoon. Omdat deze persoon erg veel voor jou betekent, zou je deze persoon het liefst een cadeau willen geven met een unieke betekenis.

Lees verder

Ontdek de Wondere Wereld van de Polychroom Jaspis

Jaspis is een steen van het element Aarde en wordt over de hele wereld gevonden. Onze Polychroom Jaspis komt uit Madagaskar. Het heeft zich eeuwenlang gevormd in ondergrondse kanalen of binnen scheuren van de aardkorst waarmee het metaforisch zijn helende werking voor diepliggende emotionele wonden aangeeft. Ook die van de veranderende tijdsgeest. Het is een pure Aarde steen af te lezen aan zijn warme, weelderige tinten in vormen en patronen zoals onze aardkorst deze heeft.  

Lees verder

Golden Healer.. De stralende Healer

Deze  prachtige  kwartskristallen  met  goudgele  schittering  en  insluitsels  vertegenwoordigen de  warmte  en  weldaad  van  de  Zon.  Iedere  ochtend  verschijnt  onze  krachtige  Zon  elegant aan  de  horizon  en  laat  hij  de  nacht  vloeiend  overgaan  in  een  prachtige  nieuwe  dag.  De Golden  Healer  helpt  jou  op  eenzelfde

Lees verder

De unieke eigenschappen van Amethist

Dat edelstenen een geneeskrachtige en helende werkingen hebben weet de mens al eeuwenlang. Amethist is een van de meest bekende edelstenen. Deze prachtige edelsteen met dieppaarse kristallen is dan ook zeer populair. De mooie paarse kleuren ontstaan door het in meer of mindere mate aanwezig zijn van ijzer en mangaan. Amethist vinden we onder andere in Brazilië, Mexico, Zambia en Uruguay.

Lees verder

De sfeer in je huis verbeteren met edelstenen

We besteden veel tijd aan het mooier maken van onze woning, maar wist je dat je ook de sfeer van je woning kan verbeteren met edelstenen? Al in de oudheid wisten we dat edelstenen veel positieve eigenschappen bezitten. Waarom zouden we deze kennis dan niet toepassen in onze woning?

Lees verder

Gebruik van edelstenen in de geschiedenis

Edelstenen worden al duizenden jaren gebruikt door de mensheid. Voor hun schoonheid, helende eigenschappen en spirituele eigenschappen. In de geschiedenis waren sieraden al een teken van iemands rijkdom.

Lees verder