De unieke eigenschappen van Amethist

 

Dat edelstenen een geneeskrachtige en helende werkingen hebben weet de mens al eeuwenlang. Amethist is een van de meest bekende edelstenen. Deze prachtige edelsteen met dieppaarse kristallen is dan ook zeer populair. De mooie paarse kleuren ontstaan door het in meer of mindere mate aanwezig zijn van ijzer en mangaan. Amethist vinden we onder andere in Brazilië, Mexico, Zambia en Uruguay.

 

Herkomst van de naam

Achter de naam van de Amethist zit een interessant verhaal. De naam komt uit het oude Griekenland. Grieken en Romeinen geloofden dat ze niet dronken zouden worden, wanneer ze wijn uit amethisten karaffen en bekers dronken. De naam komt van het Griekse woord Amethystos, wat ‘niet bedronken’ betekent.

 

Amethist geeft bescherming en werkt kalmerend

De herkomst van de naam amethist geeft al wat inzicht in de eigenschappen van deze bijzondere steen. Amethist werkt zuiverend en geeft bescherming. Het kan met de juiste grootte een ruimte of een persoon reinigen en beschermen. In een ruimte waar veel spanningen zijn of een gevoelige atmosfeer heerst, is het bevorderlijk om amethist neer te zetten. Ook kennen we de steen als de bisschops-steen, tegenwoordig nog vaak gedragen door katholieke bisschoppen. Amethist geeft rust en heeft een kalmerende werking. De steen werk goed tegen slapeloosheid. Draag bijvoorbeeld een ketting met amethist of plaats de steen onder je kussen voor een goede nachtrust.

 

Positieve invloed op het lichaam

Lichamelijk heeft de steen positieve invloed op het zenuwstelsel. Het is een uitstekende steen tegen hoofdpijn en migraine. Door het hoge ijzergehalte heeft de amethist een positieve werking op ons bloed, bloedsamenstelling en de bloedsomloop.

 

Inzicht in gevoelszaken

Amethist geeft inzicht in gevoelszaken. Het kan helpen om zonder oordeel en met compassie te kijken naar jezelf, anderen en naar je omgeving. Hierdoor geeft het inzicht in gedrag, keuzes en het erkennen van slechte gewoonten. Het is een steen van onthechting en wijsheid. De steen stimuleert het zesde chakra, de voorhoofd-chakra en opent en stimuleert het zevende chakra, de kruin-chakra. Het is daarmee een uitstekende meditatiesteen en stimuleert onze spirituele groei en intuïtie.

Amethist heeft ontzettend veel positieve en unieke eigenschappen. Vele redenen om Amethist bij je te dragen of om in je huis te plaatsen. Mocht je de amethist alleen gekocht hebben vanwege de prachtige uitstraling, dan kan je nog verrast worden door de vele positieve eigenschappen van amethist op je welzijn!